Ez a banános-mandulás gofri ideélis egy laza hétvégi reggelire vagy egy vasárnapi ebéd utáni desszertként, karamellizált banánnal és vaníliamártással tálalva. A recept tejmentes és gluténmentes lisztkeverékkel is elkészíthető.
Hozzávalók
- 1,5 bögre liszt
- 0,5 bögre őrölt mandula
- 2 érett banán
- 1 tk sütőpor
- 1 bögre mandulatej
- 2 tojás
- 1 tk olaj
- ½ teáskanál őrölt fahéj (elhagyható)
Elkészítés
- A banánt, tojást, olajat és a tejet egy turmixgépbe tesszük. Néhány másodpercig sima pasztává pürézzük. Hozzáadjuk a lisztet, az őrölt mandulát és a sütőport, majd pár másodpercig pürézzük. Adunk hozzá még tejet, ha szükséges – sűrű, de önthető tésztát kell kapnunk.
- Bemelegítjük a gofrisütőt. Amikor forró, tésztát kanalazunk bele, majd lezárjuk.
- A gép utasításait követve a gofrit körülbelül 5 percig sütjük– akkor jó, amikor szép aranybarna és ropogós. A keverékből 3 vagy 4 gofrit lehet készíteni, a gofrisütő méretétől függően.
- A gofrit banánszeletekkel és juharsziruppal tálaljuk. Vagy készíthetünk karamellizált banánt, amíg a gofri sül (csak szeleteljünk fel egy banánt, és cukorral és citromlével addig sütjük egy serpenyőben, amíg karamellizálódik).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu