Ez a currys karfiol és brokkoli krémleves egészséges, vegán is tuti finom. Használjunk alacsony zsírtartalmú kókusztejet, ha alacsony kalóriatartalmú verziót szeretnénk készíteni!
Hozzávalók
- 1 kis fej brokkoli
- 1 kis fej karfiol
- 1 evőkanál olíva- vagy kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 evőkanál friss koriander szára
- ½ teáskanál őrölt kurkuma
- 1 tk enyhe curry por
- 1 konzerv kókusztej
- 1 L zöldség alapleves
- 2 evőkanál apróra vágott friss korianderlevél
- 1 citrom félbe vágva
- Só és frissen őrölt bors
Elkészítés
- A karfiol leveleit eltávolítjuk. A brokkoli és a karfiol rózsákat levágjuk a szárakról, a szárakat apróra vágjuk.
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Az olajat közepes lángon felhevítjük. Hozzáadjuk a hagymát és körülbelül 5 percig puhára dinszteljük.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és az aprított korianderszárat, egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a kurkumát és a curryport, és addig keverjük, amíg a hagyma jól bevonódik.
- Felöntjük az alaplével és a kókusztejjel.
- Hozzáadjuk a brokkolit és a karfiolt (a szárát is). Felforraljuk, alacsony hőfokon, lefedve 15-20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Botmixerrel krémessé pürézzük a levest. Hozzáadjuk a koriandert, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ismételten pürézzük, amíg a leves sima és bársonyos lesz.
- Adunk hozzá kevés citromlevet.
- Megkóstoljuk és ízlés szerint kiegészítjük a fűszerezést és a citromlevet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu