Ez a krumplisaláta sült zöldségekkel és szardíniával elkészíthető maradék sült zöldségekből és előfőzött burgonyával, így egy szupergyors és egyszerű étel. Ha friss alapanyagokkal kezdünk, akkor is 30 percen belül az asztalon lehet. Zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 450 g burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 érett paradicsom
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 tk olasz fűszernövénykeverék
- 1 csipet chili pehely (elhagyható)
- Só, bors
- 2 marék spenót vagy fodros kel
- 1 kis konzerv szardínia (vízben eltett)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
- A paprikát nagy darabokra, a hagymát gerezdekre, a paradicsomot félbe vágjuk, majd egy tepsiben elrendezzük őket.
- Közéjük dugdossuk a fokhagymagerezdeket, és hozzáadjuk az olajat, balzsamecetet, fűszernövényeket és a chilipehelyet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforgatjuk.
- A sütőben körülbelül 25 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Közben a burgonyát kockára vágjuk, és enyhén sós vízbe tesszük.
- Felforraljuk, majd 10-15 percig puhára főzzük. A főzés utolsó percében hozzáadjuk a spenótot.
- Amikor a burgonya megpuhult és a spenót megfonnyadt, lecsepegtetjük és melegen tartjuk a lábasban.
- A sült zöldségeket, a szafttal együtt egy nagy tálba átszedjük.
- Hozzáadjuk a spenótos burgonyát és jól összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Végül a szardíniát lecsepegtetjük és kis darabokra szaggatjuk. Ezeket a saláta tetejére szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
- Langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu