Ez a balzsamecetes sült lilakáposzta tálalható vegán „steakként” vagy köretként sült, grillezett húsok mellé. Különösen jól passzol sertés- és baromfihúshoz. A vegán változathoz használhatunk juhar- vagy datolyaszirupot, különben a méz is jó a recepthez.
Hozzávalók
- 1 fej lilakáposzta
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- Só és bors
- Opcionális: fokhagymapor, chilipor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A káposztát 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Körülbelül 6-ot kell kapnunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
- Összekeverjük az ecetet, olajat, mustárt és a mézet. Adunk hozzá egy csipet fokhagymaport vagy chiliport, ha azt szeretnénk, hogy a pikánsabb legyen. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Ezzel a keverékkel megkenjük a káposztaszeleteket mindkét oldalukon, majd a tepsit a sütőbe tesszük.
- Kb 20 percig sütjük, amíg a káposzta kissé megpuhul (maradjon harapós!).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu