Ez a szardella és lóbabsaláta ideális egy laza gyors ebédre vagy villásreggelire. Én petrezselymes, fokhagymás és citrusos öntetben pácolt szardellát használtam, de bármi hasonlót alkalmazható, vagy üveges, olajban pácolt szardella is jó (de a konzerves nem)). Pirított kovászos kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- Pácolt szardella (kb. 130 g)
- 1 bögre lóbab
- 1 piros paprika
- 2 szál újhagyma
- 1 marék vegyes salátalevél
- Só és bors
Az öntethez:
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 tk mustár
- Citromlé, ízlés szerint
Elkészítés
- A babot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd leöblítjük és lecsepegtetjük.
- Amikor lehűltek, kinyomjuk a babot a hártyából. (Ez a lépés nem kötelező – a membrán ehető, csak egy kicsit rágós!)
- A paprikát és az újhagymát apróra vágjuk.
- A salátaleveleket egy tálra tesszük, rájuk szórjuk az újhagyma és paprika darabokat, majd a babot, végül elrendezzük közöttük a szardellát.
- Az öntetet összekeverjük, majd a salátára öntjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu