Ez a sertésszelet gyömbéres szilvamártással 20 percen belül elkészül, miközben egy köretet is tudunk főzni – ez lehet krumplipüré, párolt rizs, gnocchi vagy tészta. Ideális főétel egy hétköznapi vacsorára.
Hozzávalók
- 2 sertésszelet (tarja, comb vagy karaj)
- 6 db szilva
- 1 evőkanál barnacukor
- 2 cm gyömbér, finomra reszelve
- 1 gerezd fokhagyma, préelve
- 1 pohár almalé
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A szilvát félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk.
- Újra kettévágjuk őket, így 24 gerezdet kapunk. Ezeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, gyömbért, fokhagymát és az almalé felét. Jól átforgatjuk és félretesszük.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat.
- A sertésszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalon körülbelül 5 perc alatt világosbarnára sütjük.
- Hozzáadjuk a szilvás keveréket (a levével együtt), és addig főzzük, amíg a szilva megpuhul, a hús pedig szép barna lesz.
- A húst egy tányérra kiszedjük és lefedve 5 percig pihentetjük.
- Közben befejezzük a szilvamártást – hozzáadjuk a maradék almalevet, feljebb állítjuk a hőt és felére csökkentjük a mártást, amíg ragacsos lesz.
- Ezt a hússzeletkere öntjük és egyből tálaljuk az általunk kedvelt körettel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu