Ez a cajun csirkecomb zöldségekkel együtt sül a sütőben, így tuti egyszerű, ami ráadásul különlegesen finom is. Én édesburgonyával és cukkinivel készítettem, de más zöldségeket is lehet alkalmazni – pl. sárgarépa, paszternák, sütőtök, pirospaprika, cékla, burgonya. Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 8 db alsó vagy felső csirkecomb (kb. 750g)
- 1 vöröshagyma
- 1 cukkini
- 500 g édesburgonya
- 1 marék dióbél
- 1 evőkanál Cajun fűszerkeverék
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál folyós méz
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A hagymát gerezdekre, a cukkinit és az édesburgonyát kockákra vágjuk. A diót durván felaprítjuk.
- A csirkecombokat, a zöldségeket és a diót egy tepsiben elrendezzük. Sózzuk, borsozzuk.
- A cajun fűszerkeveréket, olajat és mézet összekeverjük, majd egy szilikon ecsettel egyenletesen bekenjük ezzel a csirkecombokat és a zöldségeket.
- Körülbelül 40-45 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a csirke megfelelően átsült.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu