Ez a sült édesburgonya garnélával kiegészítve egy finom, kiadós, és egészséges egytélétel. Tálalhatjuk rizzsel, quinoával, kuszkusszal vagy kenyérrel. Csípőssé varázsolhatjuk chili pehely vagy apróra vágott chili paprika hozzáadásával.
Hozzávalók
- 1 nagy db édesburgonya
- 6 db fürtös paradicsom
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk őrölt római köménymag
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk füstölt paprika
- Pár csipet chili pehely (opcionális)
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- Só,bors
- 1 bögre passzírozott paradicsom (elhagyható)
- 1 csésze fagyasztott borsó vagy zöldbab
- 4 szál újhagyma apróra vágva
- 150g nyers, tisztított garnélarák
- Apróra vágott zöldpetrezselyem levél, tálaláshoz
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
- Az édesburgonyát meghámozzuk és falatnyi kockákra vágjuk. A paradicsomot félbe vagy gerezdekre vágjuk. Egy tepsibe szórjuk őket.
- Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd mindent megszórunk a fűszerekkel és lelocsoljuk az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforgatjuk.
- A tepsit alufóliával lefedjük, majd 25 percig sütjük.
- Eltávolítjuk a fóliát, megint összekeverjük a zöldségeket.
- Ha a paradicsomok nem engedtek ki elég folyadékot, akkor hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, – a lényeg, hogy szaftos legyen az étel.
- További 5 percig sütjük, vagy amíg az édesburgonya megpuhul.
- Belekeverjük a zöldborsót és az újhagymát. Hozzáadjuk a garnélarákokat, lefedjük megint fóliával, majd 5 percig sütjük, amíg a garnélarák színe rosé lesz.
- Zöldpetrezselyem levelekkel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu