Ez a görög omlett a híres görög saláta elemeit tartalmazza. Nagyon egyszerű elkészíteni – tökéletes egy hétvégi reggelire vagy laza ebédre. Pita kenyérrel és uborkaslátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 nagy tojás (vagy 3 kicsi)
- 3 csipet só
- 2 csipet vagy szárított oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
- Fél kisebb fej lilahagyma
- 1 nagy érett paradicsom vagy 1 marék koktélparadicsom
- 5 fekete vagy Kalamata olajbogyó, kimagozva és felszeletelve
- 50 g feta
- 1 evőkanál aprított menta vagy görög bazsalikom levél
Elkészítés
- A tojásokat a sóval és az oregánóval felverjük.
- A hagymát és a paradicsomot apróra vágjuk (a magokat eltávolíthatjuk, de nem muszáj).
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beleöntjük a tojásos keveréket, hagyjuk egyenletesen eloszlani, majd az egyik felére szórjuk a paradicsomot és a hagymát, a másik felére az olajbogyókat. A fetát ezek tetejére morzsoljuk.
- Lefedve, alacsony hőfokon körülbelül 8 percig sütjük, amíg a tojás felszíne már nem folyékony.
- A mentát vagy a bazsalikomot az omlettre szórjuk, majd óvatosan félbehajtjuk.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu