Hétvégi reggelire vagy hétköznapi ebédre legegyszerűbb egy omlettet készíteni, amihez számtalan maradékot fel lehet használni, pl friss illetve grillezett zöldségeket, felvágottakat, sajtokat stb Ez a póréhagymás-paprikás omlett is a hűtőben talált maradékok eredménye.
Hozzávalók
- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás
- ½ piros vagy sárga kaliforniai paprika
- 2 bébi póréhagyma (vagy 1 normál)
- kb 50 g reszelt kemény sajt (pl. Cheddar, ementáli stb.)
- 1 ek apróra vágott friss zöldfűszer (például zöldpetrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A tojásokat két csipet sóval enyhén felverjük.
- A póréhagymát és a paprikát felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megdinszteljük benne a paprikát és a póréhagymát.
- Amikor megpuhultak, rájuk öntjük bele a tojást, és hagyjuk egyenletesen szétterülni.
- Rászórjuk a sajtot.
- Amikor a sajt elolvadt, és a tojás felülete már nem folyékony, félbehajtjuk az omlettet, és körülbelül 30 másodpercig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk.
- A tetejére szórjuk a zöldfűszert és friss kenyérrel vagy zsemlével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu