Az omlett nagyon egyszerűen feldobható a hűtőben vagy kamrámban talált alapanyagokkal. Ez a spenótos-pesztós omlett egy remek példa erre, ami nagyon finom lett! Töltelékként olajban eltett aszalt paradicsomot tettem a omlettbe, de ez lehet bacon szalonna, kolbász, lecsó, maradék grillezett húsok, zöldségek stb. Friss kenyérrel és/vagy ropogós salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 nagy marék bébispenót
- 4 nagy tojás
- 2 tk zöld peszto
- 8 db aszalt paradicsom, lecsepegtetve
- 2 tk reszelt parmezán
- Maréknyi friss bazsalikomlevél
Elkészítés
- A tojást és a spenótot egy aprítógépbe tesszük és simára pürézzük. Hozzáadjuk a pesztót és összekeverjük.
- Egy palacsinta vagy lapos serpenyőt enyhén kivajazunk, és beleöntjük a keverék felét úgy, hogy egyenletesen elterüljön.
- Amikor az omlett már majdnem kész, 4-5 szelet paradicsomot teszünk az közepére.
- A sajt felét az omlettre szórjuk, és körülbelül még egy percig sütjük, amíg a felület teljesen megszilárdul.
- Néhány bazsalikomlevelet a paradicsomra szórunk, és őrölt borssal meghintjük. Az omlettet a paradicsomos részre hajtjuk kétszer, borítékformát képezve, és pár másodpercig még sütjük.
- Az omlettet egy tányérra csúsztatjuk, és készítünk egy másikat a maradék tojáskeverékből, megismételve a fentieket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu