Ez a bodzás-kókuszos zabpehely keksz egy egészséges verzió, ugyanis glutén-, tej-, tojás- és zsírmentes. Van benne némi cukor, ami a banánból és a házi bodzaszörpből származik, de még így is jóval egészségesebb, mint a legtöbb boltban vásárolt zabpehely alapú müzliszelet vagy keksz. Ráadásul rendkívül egyszerűen el lehet készíteni!
Hozzávalók
- 2 érett banán
- 1 csésze hengerelt zabpehely (gluténmentes, ha szükséges)
- 2 evőkanál bodzaszörp
- 2 evőkanál cukormentes kókuszreszelék
- 1 citrom reszelt héja
- A mázhoz: 2 evőkanál bodzaszörp, 1 citrom leve
Elkészítés
- A banánokat villával pépesítjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és annyi zaphelyhet, hogy egy tömény, de könnyen formálható keveréket kapjunk. Pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
- A sütőt 180°C-ra beállítjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Egyforma méretű golyókat formálunk a keverékből, amiket a tenyereink között kissé lelapítunk.
- Ezeket a tepsibe tesszük, és körülbelül 10-15 perc alatt, a sütő közepén, aranybarnára sütjük.
- Közben egy kis lábasban összekeverjük a szörpöt a citromlével és felhevítjük. Hagyjuk buborékolni, amíg szirupos lesz.
- A kész kekszeket egy rácsra áttesszük, és megkenjük mindegyiket a szirupos mázzal.
- Hagyjuk a kekszeket kihűlni, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu