A delikben kapható pácolt olajbogyókat házilag is könnyen el lehet készíteni! Ezek a pácolt olajbogyók fetával kiegészítve a görög saláta ízeit idézik elő, így különösen passzolnak grillezett bárány- és csirkehúshoz, vagy remek töltelék lehet pitába. Természetesen tálalhatjuk előételként vagy harapnivalóként is aperitif mellé. Nyári piknikre, kerti bulikhoz és kirándulásokra is tökéletes ínyencség lehet!
Hozzávalók
- ½ bögre fekete vagy Kalamata olajbogyó (magozva)
- ½ kimagozott zöld olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál szárított oregánó
- Néhány csipet szárított chili pehely
- 50 g feta sajt
- 1 evőkanál apróra vágott friss zöldpetrezselyem
Elkészítés
- Egy kis tálban összekeverjük a citrom levét és héját, olajat, oregánót, chili pelyhet, majd ráöntjük az olívabogyóra és a fokhagymára. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Jól összekeverjük és a hűtőben legalább egy órán át pihentetjük.
- Az olajbogyókat és a fokhagyma szeleteket egy tálban összekeverjük.
- Közvetlenül tálalás előtt kis kockákra vágjuk a fetát és felaprítjuk a zöldpetrezselymet. Ezeket a pácolt olajbogyókhoz adjuk.
- Óvatosan átforgatjuk az egészet egy nagy lapáttal és egy tálaló edénybe átkanalazzuk.
- Pirított pita kenyérrel tálaljuk (opcionális).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu