Ez a borsópörkölt hallal kiegészítve egy szuper egészséges étel. Párolt rizzsel, krumplipürével vagy galuskával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma, szeletelve
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál csemege paprika
- ½ teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 500 g zöldborsó
- 350 ml zöldség alapleves
- 1 darab piros kaliforniai paprika
- 250 g tőkehal filé
- Só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- Egy nagy, lapos lábasban közepes lángon felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és a sárgarépát. Lefedve körülbelül 8 percig pároljuk, amíg megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, az őrölt köményt és a paradicsomot. 30 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk az alaplevest és a paprika darabot. 10-15 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
- Hozzáadjuk a borsót, és fedő alatt 3-5 percig főzzük.
- A halat falatnyi kockákra vágjuk (eltávolíthatjuk a bőrét is).
- Ezeket a pörkölthöz adjuk, és sózzuk, borsozzuk borssal. Lefedve kb. 5 percig pároljuk, amíg éppen átsülnek. Nem szabad túlfőzni a halat, mert rágós lesz!
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt ás egy percig pihentetjük. Az apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu