A rukkola egy olasz fűszernövény, amit általában kiegészítő elemként alkalmaznak az olaszok. Aromás, kissé borsos íze, tökéletes salátákhoz. Ez az olaszos rukkola és paradicsom saláta néhány perc alatt összedobható – ideális köret tésztaételekhez, grillezett vagy sült húsok és halak mellé.
Hozzávalók
- 2 nagy marék vad rukkolalevél
- 1 marék koktélparadicsom (érett)
- 1 evőkanál fenyőmag
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ evőkanál rizsecet
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítés
- A paradicsomokat félbevágjuk.
- A fenyőmagot olaj nélkül egy tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk.
- Egy nagy tálba szórjuk a rukkolát.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, fenyőmagot, majd az olajat, ecetet és a parmezánt. Jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu