Ez a fokhagymás spenót egy olasz alapétel, amit köretként, feltétként, töltelékként szoktak alkalmazni. Kiegészíthető kevés citromlével és reszelt citromhéjjal, vagy egy-két csipetnyi chilivel. Ideális sült vagy grillezett húsok mellé.
Hozzávalók
- 250 g bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- Néhány csipet chili pehely (opcionális)
- Citromlé, reszelt citromhéj (opcionális)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A spenótot forrásban lévő vízben egy percig blansírozzuk, majd leszűrjük. A szűrőn keresztül alaposan kinyomjuk belőle a vizet.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és világosbarnára pirítjuk. Adunk hozzá chilit (ízlés szerint) majd a spenótot. Sózzuk, borsozzuk.
- Hagyjuk átmelegedni, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt. Belekeverjük a citromhéjat és kevés citromlevet, ha használunk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu