Ez a spenótos lencse lepény magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú, vegán és gluténmentes, így a legtöbb diétába passzol. A tortilla laphoz hasonlóan használhatjuk, azaz megtölthetjük grillezett húsokkal és zöldségekkel, felvágottal, salátával, sajttal stb. Mártogatósok mellé is kiváló tunkolni vagy fogyaszthatjuk egytálételekkel, levesekkel kenyér helyett.
Hozzávalók
- ½ csésze vöröslencse
- 1 csésze langyos víz
- 1 gerezd fokhagyma, meghámozva
- 2 marék bébispenót, leöblítve
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fekete bors
Elkészítés
- A lencsét folyó víz alatt leöblítjük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vizet, és 3 órán át áztatjuk.
- A lencsét az áztatóvízzel együtt egy turmixgépbe öntjük.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a spenótot.
- Addig pürézzük, amíg sima, palacsintaszerű tésztát kapunk.
- Adunk hozzá egy kanál növényi olajat (ez optimális, de segít abban, hogy a lepény ne tapadjon a serpenyőhöz).
- Egy tapadásmentes serpenyőt enyhén bepermetezünk olajjal, majd közepes lángon felhevítjük.
- Egy kis merőkanál segítségével a forró serpenyőbe kanalazzuk a tésztát, és a merőkanál aljával egyenletesen kör alakúra elterítjük.
- Körülbelül 3-4 percig sütjük, vagy amíg a felülete már nem nedves, és egy spatulával könnyedén mozgatható a lepény.
- Megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük.
- A lepényt egy tányérra kicsúsztatjuk, majd további lepényeket készítünk a tésztából.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Spenót receptek
- Lencse receptek
- Lepények
Zest.hu