Ez a sült csirkecomb görög módon készül, pontosabban a tipikus görög saláta hozzávalót alkalmazzuk a recepthez. Elkészítése rendkívül egyszerű; glutén- és tejmentes, így ideális hétközi családi étkezésre vagy speciális diétát követők számára. Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 kg felső vagy alsó vagy vegyes csirkecomb
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított oregánó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 nagy marék koktélparadicsom
- 2 mini fürtös uborka
- 1 marék fekete olajbogyó
- Feta (opcionális)
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A csirkecombokat egy nagy tepsibe tesszük.
- A hagymát 4 gerezdre vágjuk. A fokhagymát egy lapos késsel kissé összetörjük. A paprikát 8 gerezdre vágjuk. Mindezeket a csirkecombok közé dugdossuk.
- Az oregánót rájuk szórjuk, majd sózzuk-borsozzuk. A citromot félbevágjuk, levét kicsavarjuk, majd a citromot 4 gerezdre vágjuk, amiket a csirkecombok közé teszünk.
- Mindent meglocsolunk az olívaolajjal, majd a tepsit betesszük a sütőbe.
- 15 perc elteltével megfordítjuk a csirkecombokat és hozzáadjuk a paradicsomot.
- További 20 percig sütjük, majd ismételten megfordítjuk a csirkét, és köré szórjuk az olajbogyókat.
- Az uborkát 2 cm-es kockákra vágjuk és a csirke és a zöldségek közé szórjuk.
- További 10 percig sütjük, vagy amíg a csirke szép aranybarna nem lesz.
- A csirkét a sült zöldségekkel és a keletkezett szafttal tálaljuk.
- Ízlés szerint, a tálalás során, feta sajtot is szórhatunk a tetejére .
Kapcsolatos receptek
Zest.hu