A zabpehely egy nagyon egészséges alapanyag, amit naponta ajánlatos fogyasztanunk. Sokan nem kedvelik a zabkását, ami az egyik legegészségesebbnek vélt reggeli, helyette ez a kókuszos mandulás zabpehely palacsinta remek megoldás lehet. Seperc alatt összedobható és a sütése se tart sokáig. Továbbá tej- és gluténmentes, és könnyen vegán lehet lentojással készítve. Nem csupán reggelire ideális, hanem nassolnivalóként is szuper a nap folyamán.
Hozzávalók
- ½ csésze zabpehely
- 1 tojás vagy 1 adag lentojás
- 1 marék mandulabél
- 2-3 evőkanál szárított kókuszreszelék
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csésze mandulatej (kb.)
- Olaj a sütéshez
Elkészítés
- A tojást, mandulát és a zabpelyhet egy aprítógépbe tesszük. Adunk hozzá kevés mandulatejet, és néhány másodpercig pürézzük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és még több tejet, hogy sűrű, de önthető tésztát kapjunk. Néhány másodpercig pürézzük – maradjon kissé szemcsés a tészta!
- Egy palacsintasütőt enyhén kiolajozunk, majd a tésztából 4-5 halmot pakolunk bele, amiket a kanál aljával kör alakúra formázzuk (vagy használhatunk szilikon palacsintaformákat is).
- Pár percig sütjük, majd megfordítjuk őket és a másik oldalon is világosbarnára sütjük.
- Egy tányérra kicsúsztatjuk a kész palacsintákat, majd további adagokat készítünk a maradék tésztából.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Amerikai palacsinta receptek
- Zabpehely receptek
- Mandulás sütik
- Glutén-mentes sütik
- Citromos receptek
Zest.hu