Az ördöghal farok egy különleges halféle, amely húsosabb és csontosabb a közismert tőkehalnál. Ez a sült ördöghal cukkinivel készül a sütőben, amely egy könnyű, diétás és egészséges étel.
Hozzávalók
- 1 ördöghal farok, tisztítva (kb. 350 g)
- 1 közepes cukkini
- 1 citrom, héja és leve
- 10 szál kakukkfű
- 1 nagy gerezd fokhagyma, préselve
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A halat egy lapos üvegtálba tesszük, adunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat és ½ citrom reszelt héját és levét. Kb 30 percig pácoljuk.
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- A cukkinit hosszában 4 szeletre vágjuk, majd egy tepsiben egymás mellé tesszük őket. Megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát. 10 percig sütjük.
- Kivesszük a tepsit a sütőből.
- A sütőt 180 C fokra állítjuk.
- A citrom másik felét felszeleteljük, és a karikákat a cukkini réteg közepére tesszük, amire a halat ráfektetjük. Leöntjük a páccal, rászórjuk a kakukkfű leveleket, és facsarunk még rá citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk.
- A tepsit lefedjük fóliával.
- Kb 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és körülbelül 5 percig sütjük vagy, amíg a hal rendesen átsül, és a cukkini aranybarna lesz.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu