A zöldborsó csíra vagy borsóhajtás a mikrozöldek egyik slágere, ugyanis kissé édes és diós, miközben szuper egészséges. Ez a vegán borsócsíra és cékla saláta ideális tavaszi és nyári főételek mellé – jól passzol grillezett húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez vagy tökéletes szendvicsekbe, hamburgerekre, tekercsekbe.
Hozzávalók
- 75 g borsó hajtás
- 2 balzsamecetes bébi cékla (vagy hasonló ecetes, befőzött cékla)
- 4 szál újhagyma
- 4 db retek
Az öntethez:
- ½ citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma (préselve), opcionális
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk datolya szirup vagy méz
- 1 evőkanál egészséges salátaolaj (vagy olívaolaj dióolajjal elkeverve)
Elkészítés
- A borsóhajtást vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük, majd egy tálba szórjuk.
- A céklát kockára vagy gerezdekre vágjuk, a retket és az újhagymát vékonyra felszeleteljük. Ezeket a borsócsíra tetején elrendezzük.
- Kikeverjük az öntetet, majd közvetlenül tálalás előtt a salátára öntjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu