Ez a pikáns édesburgonyás-grillsajtos puffancs nagyon finom, könnyen elkészíthető és meglehetősen egészséges is. Zöld salátával tálalva kellemes ebéd vagy könnyű vacsora lehet, különösen, ha elősütött vagy maradék sült édesburgonyát használunk.
Hozzávalók
- 2 közepes édesburgonya
- 1 nagy tojás
- 2 marék spenót
- 100 g halloumi vagy hasonló grillsajt, reszelve
- ½ teáskanál paprika
- ½ teáskanál őrölt kömény
- ¼ teáskanál cayenne
- 4 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
- 1 csésze csicseriborsó vagy rizsliszt
- Növényi olaj sütéshez
Elkészítés
- Előmelegített sütőbe tesszük a meghámozatlan édesburgonyákat, és körülbelül 30-45 percig sütjük, amíg egy fapálcikát vagy hústűt könnyen át tudunk szúrni rajtuk. Hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk a húsukat, ami a hűtőszekrényben tárolható kb 3 napig.
- A spenótot egy edénybe szórjuk, majd forrásban lévő vízzel leöntjük, majd 2-3 perc múlva, amikor megfonnyadt, lecsepegtetjük. Hagyjuk kihűlni, majd kipréseljük belőle a vizet.
- Az édesburgonya húsát egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, fokhagymát, korianderleveleket és a reszelt sajtot.
- A spenótot és az újhagymát apróra vágjuk, és a masszához adjuk, majd jól összekeverjük.
- Sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy tömény, de könnyen formázható tésztát kapjunk.
- A masszából kézzel 4-8 pogácsát készítünk.
- A maradék lisztben megforgatjuk a pogácsákat, majd forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. ( Vagy lefújjuk őket kevés olajjal és egy tepsiben a sütőben kb 20 percig sütjük).
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu