Ez a tepsis csirkecomb édesköménnyel sütve egy nagyon egyszerű recept, amely ideális hétköznapi családi vacsorára vagy laza hétvégégi ebédre, baráti összejövetelekre. Krumplipürével és sült-párolt zöldségekkel, zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 8 vegyes felső-alsó csirkecomb
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss kakukkfű levelei
- 150 g pancetta vagy bacon szalonna, kockázva
- 1 nagy fej édeskömény gumó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár száraz fehérbor
Elkészítés
- A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
- A csirkedarabokat egy tepsiben elrendezzük.
- Az édesköményt és a hagymát 8 gerezdre szeleteljük. Ezeket a csirkecombok köré szórjuk.
- A szalonnát vagy a pancettát a csirke köré szórjuk a kakukkfűvel együtt. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
- 15 percig sütjük, majd a sütő hőmérsékletét 180 C-ra állítjuk.
- A bort a tepsibe öntjük, és további 25 percig sütjük, vagy amíg a csirke szép barna lesz és az édeskömény megpuhult.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu