Ez a rizssaláta tenger gyümölcseivel nagyon egyszerűen elkészíthető maradék párolt rizzsel. A legtöbb szupermarketben lehet kapni olajban eltett tenger gyümölcseit, de használhatunk hűtött vagy fagyasztott (előfőzött) verziókat is a recepthez. A keverékben lehet polip, tintahal, garnéla és kagyló.
Hozzávalók
- ½ bögre apróra vágott tenger gyümölcsei (olajban eltett)
- 1 bögre párolt rizs
- ½ grillezett paprika
- 4 szál újhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál szeletelt olajbogyó
- ½ bögre morzsolt feta sajt
- Olívaolaj, ízlés szerint
- Balzsamecet, ízlés szerint
- Kevés citromlé
- Só,bors
Elkészítés
- Egy keverőtálban a rizst és a tenger gyümölcseit összekeverjük.
- A grillezett paprikát és az újhagymákat vékonyan felszeleteljük, majd a salátához adjuk.
- Hozzáadjuk a zöldpetrezselymet, olajbogyót és a fetát.
- Adunk hozzá egy kis olívaolajat és balzsamecetet. Összekeverjük, majd megkóstoljuk.
- Adunk hozzá még olajat, ecetet és citromlevet. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu