Ez a citromos-mandulás amerikai palacsinta mandulatejjel készül, így tejmentes. Tökéletes tavaszi reggelire vagy nassolnivalóként a nap folyamán. Cukormentes is, de ízlés szerint édesíthetjük a tésztát mézzel vagy juhar- illetve datolyasziruppal. Reggelire vagy desszertként tálaljuk vanília mártással citromkrémmel vagy kompóttal!
Hozzávalók
- 1,5 csésze liszt
- 1 csésze mandulatej
- 1 tk sütőpor
- 1 bio citrom reszelt héja és leve
- 1 nagy tojás
- 1 tk olaj
Elkészítés
- A hozzávalókat egy blenderbe teszünk és krémessé pürézzük. Az állagának a sűrűbbnek lenni, mint a normál palacsintatészta, de ne legyen süteménytésztaszerű sem. Ezért szükség szerint adjunk hozzá több tejet vagy lisztet.
- Enyhén kivajazunk egy vastag aljzatú palacsintasütőt, közepes hőfokon felhevítjük, majd belepakolunk kb öt kanál tésztát. Ezeket hagyjuk kör alakra szétterülni (használhatunk szilikon formákat is).
- Egy-két percig sütjük őket, amíg a felületük már nem folyékony. Megfordítjuk őket, és a másik oldalon is még egy percig sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük a világosbarnára sült puffancsokat.
- A maradék tésztából további palacsintákat sütünk.
- Melegen vagy langyosan találjuk citromlével és juharsziruppal vagy mézzel leöntve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu