Amikor a sütőt használjuk, érdemes a másik polcot is alkalmazni más ételek, például zöldségek vagy kekszek sütésére. Ez a tepsiben sült pikáns édesburgonya és paprika lehet főétel (rizzsel, kuszkusszal tálalva) vagy köret sülthúsok mellé. Hidegen is fogyasztható, így ideális rizs- vagy babsaláta készítéséhez.
Hozzávalók
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 2 db közepes édesburgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2 zöld chili paprika
- 1 tk szárított oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj
- Díszítés: aprított zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A paprikát és az édesburgonyát falat nagyságú darabokra, a hagymát gerezdekre vágjuk.
- A fokhagymagerezdeket, héjjal együtt, kissé lelapítjuk.
- A chili paprikákat bemetsszük hosszában.
- Az összes zöldséget egy nagy tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk olajjal, rájuk szórjuk az oregánót, és sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük.
- A tepsit közepesen forró sütőbe tesszük és (170-190 C fokon) kb. 35 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak és kissé megpirulnak.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu