Ez a banános, csokis, gyömbéres muffin tökéletesen passzol a reggeli kávénk mellé. Kicsit egészségesebbek is, mint a normál muffin, mivel tettem hozzá zabpelyhet és csökkentettem a cukor- és olajtartalmát (mivel a banán kellő édességet és puhaságot biztosít).
Hozzávalók
- 3 kis vagy 2 nagy érett banán
- 2 db tojás
- ⅓ bögre olaj
- 1 tk vanília esszencia
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 bögre zabtej
- 2 csipet só
- 3 evőkanál nádcukor
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre zabpehely
- 1.5 tk sütőpor
- 80 g étcsokoládé (min 70% kakaótartalmú)
Elkészítés
- A banánt villával pépessé törjük, majd hozzáadjuk a tojást, vaníliát, olajat és a tejet. Jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd a lisztet és a cukrot. Jól összekeverjük.
- A csokoládét apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tésztához és összedolgozzuk.
- A masszát pihentetjük, miközben előmelegítjük a sütőt 190C fokra.
- A masszát szilikon muffin formákba vagy papírkosárkákkal kibélelt muffinsütőformába töltjük.
- Sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a muffinokat.
- Kb5 percig hűlni hagyjuk a formában, majd a muffinokat egy rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljenek.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu