Ez az olaszos csirkecomb citromos-mustáros mártásban készül újburgonyával és káposztával együtt, így valójában egy kiadós egytálételről van szó. Nagyon egyszerű elkészíteni, gluténmentes és tejmentes is. Ideális rohanós hétköznapi vagy laza hétvégi vacsorára. Ropogós zöldsalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 6 felső és alsó csirkecomb
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott rozmaringlevél
- 1 evőkanál kakukkfű levél
- 1 pohár fehérbor
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 szál sárgarépa, szeletelve
- 350 g bébi újburgonya
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 500 ml csirke alapleves (kb.)
- 3 levél fekete káposzta (cavolo nero) apróra vágva vagy 2 csésze apróra vágott fodros kel
- 2 evőkanál aprított zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- Egy nagy, nehéz aljzatú serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkedarabokat minden oldalon világos barnára pirítjuk. Egy tányérra kiszedjük őket.
- Közben a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Miután a csirkét kiszedtük, a serpenyőben megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a koriandert és kakukkfüvet és egy percig keverjük.
- Hozzáadjuk a bort és a mustárt, majd addig keverjük, amíg besűrűsödik.
- Visszatesszük a csirkét, hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát, citromlevet és a csirkehúslevest.
- Felforraljuk, lefedjük, és alacsony hőfokon körülbelül 30 percig főzzük. Ha szükséges, adunk hozzá még alaplevest.
- Hozzáadjuk a cavolo nero-t vagy fodros kelt, és további 5 percig főzzük.
- Belekeverjük a zöldpetrezselymet és a citromhéjat, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu