Ez a babcsíra, póréhagyma és tofu wokban készül, így szuper gyors és egyszerű. Tálaljuk rizstésztával vagy párolt rizzsel! Passzol egy kínai, dél-kelet ázsiai menübe is.
Hozzávalók
- 100 g kemény tofu
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- 1 póréhagyma
- 1 chili
- 2 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g babcsíra
- 2 evőkanál világos szójaszósz
- 2 evőkanál Shaoxing vagy japán rizsbor
- 2 evőkanál szezámmag
- szezámolaj
- 2 ek apírtott korander levés
Elkészítés
- A tofut lecsepegtetjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockákra vágjuk.
- Felaprítjuk a fokhagymát, gyömbért és a chilit. Vékonyan felszeleteljük a póréhagymát (beleértve a zöld részt is).
- Wokban a földimogyoró-olajat felhevítjük. Amikor füstölni kezd, hozzáadjuk a gyömbért, chilit és a fokhagymát, majd kevergetve egy percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a babcsírát és a póréhagymát, majd 3 percig kevergetve sütjük.
- Hozzáadjuk a szójaszószt, rizsbort és a szezámmag felét. Egy percig kevergetjük.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot, lefedjük a wokot, és kb 3-5 percig pároljuk, amíg a babcsíra kissé megfonnyad.
- Adunk hozzá néhány csepp szezámolajat, majd egy tányérra kiszedjük, és letakarva melegen tartjuk.
- A wokhoz adunk egy kanál szezámolajat, majd magas hőfokon, kevergetve aranybarnára sütjük a tofut minden oldalán.
- Hozzáadjuk a szezámmagot, keverjük/pirítjuk még néhány másodpercig, majd egy tányérra kiszedjük.
- A babcsírát a tofuval tálaljuk, szezámmaggal és koriander levéllel díszítve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu