Ez a kínai hoisin sertéscsíkok zöldségekkel wokban készül, így gyors és egyszerű. Tökéletes étel bulikra, különösen a kínai újévi ünnepek alatt. Párolt rizzsel vagy egy menü részeseként tálaljuk.
Hozzávalók
- 350 g sertéshús csíkokra vagy kockákra vágva
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g bébi kukorica
- 100 g zöldbab
- 1 kis piros chili (elhagyható)
- 1 evőkanál szezámmag
- Friss korianderlevél
A páchoz:
- 2 cm-es darab gyömbér, lereszelve
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál Hoisin szósz
- 1 tk méz
- 1 evőkanál zöldcitromlé vagy rizsecet
Elkészítés
- Kikeverjük a pácot, majd hozzáadjuk a sertéshúst. Kb egy órán át pácoljuk.
- A paprikát vékony csíkokra, a kukoricát és a zöldbabot apróra vágjuk.
- Vékonyan felszeleteljük a hagymát, fokhagymát és a chilit (ha használunk)
- Az olajat a wokban felhevítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a sertéshúst ( pác nélkül) és kevergetve kb. 3-5 percig pirítjuk, majd egy tányérra kiszedjük.
- Adunk a wokba még kevés olajat, majd a hagymát és a paprikát 2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, kukoricát, chilit és a zöldbabot.
- További 2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a pácot, és pár percig főzzük, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Visszatesszük a sertéshúst, és még egy percig főzzük.
- A tetejére szórt szezámmaggal és korianderlevéllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu