A pak choi káposzta a kínai konyha egyik alapélelmiszere. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, köretek vagy főételek részeseként is. Ez a vegán és gluténmentes káposztás tofu wok egy japán-kínai fúziós verzió. Mindössze 10 perc alatt összedobható, így ideális rohanós vagy lusta napokon. Rizstésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk egy kínai menü keretében.
Hozzávalók
- 100 g kemény tofu
- 1 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 cm-es darab gyömbér, apróra vágva
- 2 közepes kínai bordáskel (pak choi)
- 1 tk miso paszta
- 2 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 2 evőkanál rizsbor
- 1 tk pirított szezámmag
- Szezámmag olaj
- Zöld-citrom leve
- Chili pehely (opcionális)
Elkészítés
- A tofut 2 cm-es kockákra vágjuk. A pack choi-t hosszú, vékony szeletekre vágjuk.
- Egy wokban felhevítjük a növényi olajat, és a tofu kockákat minden oldalukon világosbarnára sütjük. Hozzáadjuk a az aprított gyömbért és a fokhagymát, majd kevergetve egy percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a szójaszószt, rizsbort, szezámmagot és a miso pasztát, majd a pak choi-t és a lime felét. Kevergetve addig pirítjuk, amíg a káposzta megpuhul, és a mártás redukálódik.
- Hozzáadunk néhány csepp szezámolajat, és szezámmagot és esetleg chilipelyhet szórunk a tetejére.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu