Ez a zöldséges tengeri sügér wok ideális a Kínai Újév megünneplésére, amit általában az újévet megelőző este szokás fogyasztani, párolt rizzsel tálalva.
Hozzávalók
- 2 tengeri sügér filé
- Só, bors
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- 150 g pak choi káposzta
- 2 közepes sárgarépa
- 2 cm gyömbér
- 1 piros chili
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Páchoz:
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál Shaoxing bor (vagy száraz sherry)
Elkészítés
- A pak choi-t hosszú csíkokra vágjuk. A többi zöldséget megpucoljuk, és vékony gyufaszálszerű szeletekre vágjuk.
- Az összes előkészített zöldséget egy közepes méretű tálba tesszük és összekeverjük a páccal. Pihentetjük.
- A halszeletek bőrét háromszor bemetsszük és mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk.
- Egy wokot (vagy egy nehéz alapú serpenyőt) felhevítünk, majd hozzáadjuk az olajat. Amikor kissé füstölög, a halszeleteket bőrrel lefelé a forró olajba helyezzük.
- Közepes lángon 4 percig sütjük, időnként megrázva a wokot, hogy ne ragadjon le a hal, majd óvatosan megfordítjuk. Kb 45 másodpercig sütjük a másik oldalon, majd egy tányérra kiszedjük, és letakarjuk.
- Újra felhevítjük a wokot (szükség esetén adjunk hozzá még egy kis olajat), majd kevergetve, egy-két percig megpirítjuk a pácolt zöldségeket.
- A halakat a szaftos zöldségekkel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu