Ez a gluténmentes almás-diós palacsinta az amerikai palacsinta tésztájára alapszik. Én zabtejet használtam a recepthez, így a palacsinta tejmentes is, de elkészíthető normál tejjel is. Mézzel vagy juharsziruppal leöntve és pirított dióval tálaljuk. Ideális csemege a téli ünnepek alatt vagy Valentin napon villásreggelire.
Hozzávalók
- 1,5 bögre gluténmentes liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- ½ csésze dió
- 1 kis bögre zab vagy normál tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál natúr muscovado cukor
- 1 zöld alma, reszelve
- Olaj
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk és felkockázzuk.
- Az alma és olaj kivételével mindent egy robotgépbe teszünk és simára pürézzük.
- Hozzáadjuk a reszelt almát és 1 teáskanál olajat, majd néhány másodpercig pürézzük, amíg egy sűrű, kissé durva masszát kapunk.
- Egy palacsintasütőt vagy egy nehéz alapú serpenyőt kiolajozunk, majd közepes hőfokon felforrósítjuk a tűzhelyen.
- Amikor forró, a tésztából halmokat pakolunk a serpenyőbe, hagyjuk őket kör alakra szétterülni. Alternatív megoldásként használhatunk szilikon palacsintaformákat is.
- Amikor a palacsinta teteje megszilárdult, megfordítjuk őket, és még kb egy percig sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük őket, és a maradék tésztából további adagokat sütünk.
- A palacsintákat melegen, mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu