Ez a csirkés miso leves egy egészséges és kiadós leves, amely ideális az immunrendszerünk erősítésére télen. Közvetlenül tálalás előtt adhatunk hozzá szezámmagot vagy friss zöldfűszert.
Hozzávalók
- 1 csirkemell vagy 2 csirkecomb filé
- 1 hagyma vagy ½ póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es darab gyömbér (elhagyható)
- 2 szál sárgarépa
- 100g zöldbab
- 4-5 kis brokkoli rózsa
- 1 bögre zöldborsó
- 750 ml csirke alaplleves (lehetőleg bio)
- 1 evőkanál vörös miso paszta
- 1 tk almaecet
Elkészítés
- A póréhagymát vagy a hagymát vékony szeletekre, a sárgarépát apró kockákra vágjuk.
- Meghámozzuk a fokhagymát és a gyömbért, majd félbevágjuk.
- A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk.
- Az apróra vágott zöldségeket, a fokhagymát és a gyömbért egy lábasba tesszük.
- Beleöntjük az alaplevest és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a csirkedarabokat és a brokkolit, majd 5 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a borsót és a zöldbabot, további 5 percig és főzzük.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, belekeverjük a miso pasztát és az almaecetet.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu