Ez a mexikói jellegű pikáns avokádó és dió saláta egy vegán/vegetáriánus főétel lehet ebédre vagy könnyű vacsorára. Nagyon egyszerűen elkészíthető –fehérjedús és alacsony szénhidráttartalmú, így passzol a legtöbb diétába, étrendbe is.
Hozzávalók
- 2 nagy marék vegyes salátalevél
- ½ lilahagyma, vékonyra szeletelve
- 1 marék koktélparadicsom, félbevágva
- 1 marék korianderlevél
- 1 nagy avokádó
- 1 marék dió
Öntethez:
- 1 marék korianderlevél
- ½ zöld chili
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál chipotle paszta
- 1 tk dió- vagy olívaolaj
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 lime leve
- Só, bors
Elkészítés
- A diót olaj nélkül kissé megpirítjuk és félretesszük.
- A korianderleveleket apróra vágjuk, majd az olajjal és a chipotle masszával együtt mozsárba tesszük.
- A chilit kimagozzuk és felaprítjuk, hozzáadjuk a mozsárhoz. Hozzáadjuk a római köményt, és a mozsártörővel addig őröljük, amíg egy durva masszát kapunk. Hozzáadjuk a lime levét és sózzuk, borsozzuk.
- Megkóstoljuk az öntetet, és ízlés szerint adunk hozzá még lime levet vagy kiegészítjük a fűszerezést. Félretesszük.
- A salátaleveleket egy nagy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a hagymát, paradicsomot és a korianderleveleket. Jól összekeverjük.
- Félbevágjuk az avokádót, a magját kiskanállal eltávolítjuk, majd levágjuk a héját.
- Az avokádó húsát kockákra vágjuk és a salátához adjuk. A tetejére morzsoljuk a diót.
- Az öntettel meglocsoljuk az egészet, összekeverjük és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu