A reggeli zabkása feldobható gyümölcsökkel és diófélékkel, sőt ünnepiessé varázsolható különleges feltétekkel. Példa erre ez a zabkása gránátalmával és pisztáciával, amely fantasztikus reggeli tehet a karácsonyi ünnepek alatt, Valentin napon vagy anyák napján. Vegán változathoz növényi alapú összetevőket használjunk, glutén-mentes verzióhoz pedig megfelelő zabpelyhet!
Hozzávalók
- 50g hengerelt zabkása (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk narancshéj
- 300 ml friss tej vagy zabtej
- 1 gránátalma
- 1 narancs leve
- 1 evőkanál muscovado nádcukor
- 4 evőkanál apróra vágott pisztáciabél (nem sós!)
- 4 evőkanál vaníliás joghurt (elhagyható vagy lehet növényi alapú)
Elkészítés
- A zabpelyhet és a zabtejet egy lábasban elkeverjük.
- Alacsony hőfokon 10 percig rotyogtatjuk. Adunk hozzá még kevés tejet, ha szükséges – krémesnek kell lenni a kásának.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, átkeverjük a kását, majd fedő alatt 5 percig pihentetjük.
- Közben félbevágjuk a gránátalmát, és egy lábasba kikaparjuk a magokat és a levét. A fehér membrándarabokat egy mini villa segítségével eltávolítjuk.
- Hozzáadjuk a narancslevet és a cukrot.
- Felforraljuk, és 5 percig főzzük, vagy amíg a keletkezett szirup kissé ragacsossá válik.
- A zabkását két leveses tányérba kanalazzuk, majd lefedjük a szirupos gránátalma magokkal. Megszórjuk pisztáciával és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu