Ez a gesztenyés-kéksajtos töltött gomba ideális fogás az ünnepek alatt. Tálalhatjuk előételként, köretként egy ünnepei menüben vagy főételként salátával egy gyors ebédre. Kisebb gombákat is lehet alkalmazni a recepthez, amelyek nagyszerű parti falatok lehetnek pezsgő vagy aperitif mellé.
Hozzávalók
- ½ bögre apróra vágott sült gesztenye
- 100 g Gorgonzola vagy Dolcelatte vagy hasonló lágy kéksajt
- 6 nagy portobello gomba (vagy több csiperke)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra. Egy tepsit kissé kiolajozunk és beletesszük a gombákat.
- A gombák szárát letörjük és felaprítjuk, majd egy keverőtálba szórjuk.
- A gesztenyét meghámozzuk, majd apróra vágjuk és keverőtálba tesszük.
- A fokhagymát és a zöldpetrezselymet felaprítjuk, majd hozzáadjuk a gombához és gesztenyéhez. Alaposan összekeverjük.
- A sajtot egy villával pépesítjük, és jól összedolgozzuk a keverékkel, amíg egy sűrű, durva, kissé krémes masszát kapunk.
- A masszával megtöltjük a gombákat, majd 15 percig sütjük, amíg a gomba kissé megpuhul. (De maradjon harapós! És a sajt ne olvadjon szét.)
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu