Ez az egyszerű, de nagyon finom harissás sült sütőtök ideális köret grillezett és húsok-halak mellé, vagy vegán/vegetáriánus főétel is lehet párolt rizzsel vagy kuszkusszal tálalva. Kicsit csípős, így tálalhatunk mellé kevés tejfölt vagy görög joghurtot hűsítőként.
Hozzávalók
- 1 kisebb kanadai sütőtök
- 2 fej vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 2 evőkanál harissa paszta
- Olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A sütőtököt meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, a húsát 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Meghámozzuk, majd negyedeljük a hagymát. A paprikát nagy darabokra vágjuk.
- A sütőtököt, paprikát és a hagymát egy nagy tepsibe szórjuk, majd a harissa pasztával alaposan bekenjük őket. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
- Sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a zöldségek puhák és aranybarnák lesznek.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu