Ez az édeskömény és paradicsomleves garnélával tálalva egy finom és különleges leves, amely rendkívül könnyen elkészíthető, és ráadásul egészséges is! A garnélarák (mint a legtöbb tenger gyümölcse) alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató, így ideális diétázók és egészségtudatos étrendet követők számára. Használhatunk nyers garnélarákot is, ezeket adjuk a felmelegített leveshez, és főzzük 5 percig, amíg a színe pinkre változik.
Hozzávalók
- 1 nagy gumó édeskömény
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db közepes burgonya
- 200 ml passzírozott paradicsom
- 1 db babérlevél
- 400 ml víz
- 100 g konyhakész (főtt és hámozott) garnélarák
- 2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (például kapor, bazsalikom, zöldpetrezselyem)
Elkészítés
- Az édesköményt és a hagymát felaprítjuk. Az édeskömény levelét félretesszük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és puhára dinszteljük.
- Közben a burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a párolt zöldségekhez. Egy percig keverjük.
- Beleöntjük a paradicsomot és a vizet. Hozzáadjuk a babérlevelet és pár csipetnyi sót.
- Felforraljuk, lefedjük és alacsony hőfokon 20 percig főzzük.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, majd botturmixszal krémesre pürézzük a levest.
- Hozzáadjuk a garnélarákot, felmelegítjük a levest, és az apróra vágott zöldfűszerrel illetve a félretett édesköménylevéllel tálaljuk.
- Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu