Ez a céklás krumplisaláta szardellával egy finom, egészséges étel, amely ideális egy laza hétvégi ebédre. De becsomagolhatjuk piknikre, kirándulásra vagy az ebédlő dobozunkba is, sőt egy büféasztalon is jól mutat. A recepthez bármilyen főtt, sült vagy ecetes cékla használható.
Hozzávalók
- 450 g újburgonya
- ½ fej lilahagyma
- 150 g bébi cékla (balzsamecetben vagy chilis öntetben marinált vagy bármi egyéb)
- 6 szelet szardellafilé, olajban eltett
- 2 evőkanál almaecet
- Olivaolaj
- só bors
Elkészítés
- A burgonyát falatnyi kockákra vágjuk. Enyhén sós vízbe tesszük, majd felforraljuk, és 10-15 percig puhára főzzük.
- Közben a céklát apró kockákra vágjuk. A szardella szeleteket 3 egyenlő részre vágjuk. A hagymát finoman felaprítjuk. Mindezeket egy nagy tálba tesszük.
- Amikor a krumpli megfőtt, lecsepegtetjtük, majd hozzáadjuk a céklához és a szardellához.
- Ízlés szerint adunk hozzá ecetet, a szardellás üvegből kevés olajat és olívaolajat.
- Óvatosan összeforgatjuk, ízlés szerint fűszerezzük, és melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu