Ez a diétás halpite alacsony szénhidráttartalmú és glutén-mentes, így sok fogyókúrás étrendbe passzol, különösen a szétválasztó és szénhidrétszegény diéták követői számára előnyös. Egészséges, kiadós, finom és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 1 rutabaga
- 1 nagy sárgarépa
- 1 paszternák
- 150 g vegyes halfilé (pl. tőkehal, füstölt foltos tőkehal, lazac) kockákra vágva
- 100 ml tej
- 50 g vaj
- 150 g fagyasztott borsó
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 50 g érett cheddar sajt
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk. Ezeket enyhén sós, hideg vízben felforraljuk és puhára főzzük.
- Közben egy hőálló edényt enyhén kivajazunk és haldarabokat elrendezzük benne. Felöntjük a tejjel, és 20 percre betesszük a sütőbe.
- A zöldségeket leszűrjük, és burgonyatörővel pürézzük, majd hozzákeverjük a vajat. Sóval és borssal ízesítjük.
- A halat kivesszük a sütőből. A sütőt 200°C-ra vagy a grillre állítjuk.
- A halra szórjuk a zöldborsó és a petrezselyem felét. A maradék borsót összekeverjük a pürével, majd egyenletesen elosztjuk a halon, azt jól letakarva.
- A sajtot ráreszeljük, őrölt borssal meghintjük, majd visszatesszük a sütőbe. Szép aranybarnára sütjük körülbelül 15 perc alatt.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu