Ez a krumplisaláta fetával és kaporral nagyon könnyen elkészíthető, különösen ha előfőzött vagy maradék főtt burgonyát használunk hozzá. Tökéletes bulikra, grillezésre, piknikre, kirándulásokra stb. Ízlés szerint adhatunk a recepthez egy gerezd fokhagymát is (préselve). Három napig tárolható a hűtőszekrényben.
Hozzávalók
- 250 g újburgonya
- 1 kis fej lilahagyma vagy 1 mogyoróhagyma
- 50 g feta sajt
- 2 evőkanál natúr joghurt, tejföl vagy kefir
- 1 teáskanál olívaolaj
- ½ citrom reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma, préselve (opcionális)
- 2 evőkanál apróra vágott friss kapor
- 1 marék fekete olajbogyó (opcionális)
Elkészítés
- A krumplikat megmossuk, ledörzsöljük és egy nagy lábas enyhén sós vízben felforraljuk.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot, és további 10-15 percig főzzük, amíg a krumpliszemek megpuhulnak, de nem esnek szét. Lecsepegtetjük, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni.
- Közben a fetát egy kis tálba morzsoljuk, majd összekeverjük az olajjal és a joghurttal.
- A hagymát apróra vágjuk, és a citromhéjjal, illetve az esetleges fokhagymával hozzáadjuk a keverékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A kihűlt krumplikat falat nagyságú darabokra vágjuk.
- Ezeket egy nagy keverőtálba tesszük és rájuk öntjük a sajtos keveréket. Hozzáadjuk az aprított kaprot is, és óvatosan összekeverjük.
- Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk az olajbogyókat.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu