Ajándékba kaptam Amerikából egy üveg Jack Daniel’s Tennessee Honey BBQ szószt, amit kipróbáltam ehhez a recepthez. Ha nincs ilyen, alkalmazzunk normál, konyhakész BBQ szószt, amihez adjunk együkét kanál whiskyt. Ez a sült oldalas édesköménnyel tálalható krumplipürével vagy édesburgonya pürével és ropogós salátával. Továbbá ideális bulikra, összejövetelekre vagy szilveszterre is.
Hozzávalók
- 20 db oldalas (kb. 750g)
- 1 nagy fej édeskömény
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk édesköménymag
- 1 tk fokhagyma por
- Só, bors
- 1 pohár fehérbor vagy almalé
- 4 evőkanál BBQ máz
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
- Az oldalasokat egy tepsibe fektetjük.
- A hagymát és az édesköményt szeletekre vágjuk, majd a hús közé tesszük.
- Az édesköménymagot, fokhagymaport, sót és a borsot összekeverjük, majd ezzel bedörzsöljük az oldalasokat és az édeskömény szeleteket.
- Felöntjük a borral vagy almalével, lefedjük alufóliával és 60 percig sütjük.
- A húst és az édesköményt megkenjük a BBQ szósszal, és további 20-30 percig sütjük, amíg a oldalas szép barna és ragacsos nem lesz.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu