Ez a szuperkönnyű citromos-kapros édeskömény nagyon jól passzol grillezett vagy sült halak mellé. Tejmentes, szénhidrátszegény és gluténmentes is, így ideális különféle diétákat követők számára is. Akár vegán főételként is tálalhatjuk tésztával/rizssel/gnocchival.
Hozzávalók
- 1 nagy gumó édeskömény
- 1 citrom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 50 ml zöldség alapleves
- Só, bors
- Chili pehely (opcionális)
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Az édesköményt hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Ezeket egy tepsiben elrendezzük.
- A citromot szeletekre vágjuk, és a levét ráfacsarjuk az édesköményre.
- Hozzáadjuk az alaplevest és a chilipehelyet (ha használunk), és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- Körülbelül 20-25 perc alatt puhára sütjük.
- Közvetlenül tálalás előtt a tetejére szórjuk a kaprot.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu