A sós gofri nagyon jó parti falat alap lehet vagy kenyér helyett is fogyasztható. Ez az avokádó gofri salsával tálalva friss és laktató – ízlés szerint adhatunk hozzá sonkát vagy chorizo kolbászt. A vegán változathoz használjunk két adag lentojást.
Hozzávalók
- 1 avokádó
- 1,5 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás
- 1 csésze növényi vagy normál tej
- ½ teáskanál só
A salsához:
- 3 érett paradicsom
- 4 szél újhagyma
- ½ kaliforniai paprika
- 1 evőkanál apróra vágott koriander vagy petrezselyemlevél
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma, préselve (opcionális)
- ½ piros chili (opcionális)
Elkészítés
- Az avokádó húsát, tojást és a tejet egy aprítógépben néhány másodpercig pürézzük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajat, sót, és ha szükséges, adunk hozzá még tejet, hogy sűrű, de önthető tésztát kapjunk.
- A gofrisütőt bekapcsoljuk. Amikor forró, belekanalazzuk a tésztát és lezárjuk. A készülék használati utasításait követve kb. 5 percig sütünk egy gofrit – kívülről aranybarnának és ropogósnak, belül puhának kell lennie. A keverékből 3 vagy 4 gofrit lehet készíteni (a gép méretétől függően).
- Közben elkészítjük a salsát: a paradicsomot, paprikát, újhagymát, chilit (ha használunk) és a zöldfűszert felaprítjuk, majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, olajat, citromlevet és egy csipet sót. Összekeverjük, megkóstoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A gofrit melegen vagy szobahőmérsékleten a salsával tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu