Ez a mexikói grillnyárs télen-nyáron ideális bulikra, összejövetelekre és szabadtéri grillezésre. Órákkal előre bepácolhatjuk és előkészíthetjük a nyársakat – a grillezés körülbelül 10 percet vesz igénybe. Lapos kenyérbe, tortilla lapba burkolva vagy salsával tálaljuk. Én extra csípős chipotle pasztát használtam – ha normál, kissé csípős verziót alkalmazunk, akkor a sűrített paradicsom helyett is chipotle pasztát használjunk!
Hozzávalók
- 1 tk csípős chipotle paszta
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk fokhagyma püré
- 1 zöldcitrom leve
- 450 g érlelt marha steak, kockára vágva
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 cukkini (elhagyható)
Elkészítés
- A pasztákat, oregánót, és zöldcitrom levét egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, és bemasszírozzuk őket alaposan a keverékkel.
- Lefedve a hűtőben legalább 30 percig pihentetjük – ha a hús nem érlelt, akkor egy éjszakán át.
- Néhány fapálcikát beáztatunk 30 perccel a sütés előtt. Fém nyársat nem szükséges.
- A húst a hűtőből kivesszük. A grillsütőt vagy grillserpenyőt előmelegítjük.
- A paprikát és a cukkinit (ha használunk) felvágjuk falatnyi kockákra.
- A marhahúst és a zöldségeket felváltva a nyársra felhúzzuk.
- Közepes hőfokon, rendszeresen forgatva grillezzük a nyársakat. Ne süssük túl a húst!
Kapcsolatos receptek
Zest.hu