Hétvégi reggelire és délutáni tea mellé remek sütemény a banánkenyér, ami ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető. Ez a banánkenyér datolyával kiegészítve lesz különlegesen finom és egészséges is, ugyanis kevesebb cukor szükséges hozzá. Továbbá zsírmentes is. Mandulatejjel készítettem, így tejmentes a sütemény, de normál tej is alkalmazható, ha nem gond a tejtermék.
Hozzávalók
- 1 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- ½ csésze apróra vágott datolya
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ csésze puha muscovado cukor
- 2 érett banán
- 2 tojás
- 1 csésze mandulatej vagy normál tej
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, egy közepes kenyérsütőt sütőpapírral kibélelünk.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat egy nagy tálba szitáljuk, majd belekeverjük a datolyát és a cukrot. A banánokat villával pépesítjük egy másik tálban, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást, és összekeverjük.
- A banános keveréket a liszteshez adjuk, és alaposan összekeverjük.
- A tésztát a kenyérsütőformába töltjük. 40-45 percig sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki jön.
- Pihentetjük 5 percig a formában, majd egy rácsra áttesszük.
- Amikor teljesen kihűlt, felszeletelhetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu