Ez az édesköménnyel sült tengeri sügér filé egy könnyed és kímélő étel, amely ideális különleges alkalmakra is. Valójában nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon finom az íze! Ezenkívül egészséges, tejmentes, gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, alacsony kalóriatartalmú és így tovább. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel, és zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 3 tengeri sügér filé
- 1 fej édeskömény
- 1 fej hagyma
- 1 db citrom
- 3 evőkanál száraz sherry vagy fehérbor
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- Olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A hagymát és az édesköményt vékony szeletekre vágjuk, majd egy tűzálló edénybe tesszük. Meglocsoljuk olajjal és a citromlével, majd a citromot szeletekre vágjuk, és ezeket a zöldségek közé helyezzük. Sózzuk, borsozzuk.
- 10-15 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Kivesszük az edényt a sütőből, és a halat a zöldségek tetejére fektetjük.
- Felöntjük a sherryvel vagy a borral, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk. A kaprot a halra szórjuk.
- Alufóliával az edényt lefedjük, és a sütőbe visszatesszük 10 percre. Nem szabad túlsütni a halat!
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu