Ez a mustáros-juharszirupos grillezett csirkecomb egy népszerű amerikai BBQ recept. Nagyon egyszerű elkészíteni, mindössze 5 perc a pác összekeverése. A recept tejmentes és gluténmentes. Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik– így ideális étel nyári grillezésre, bulikra, összejövetelékre, piknikre, kirándulásokra. Használhatunk alsó vagy felső csirkecombokat is.
Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál juharszirup (kanadai 100%)
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- A csirkecombokat egy fagyasztózacskóba tesszük. A többi hozzávalót összekeverjük egy kis tálban, majd ráöntjük a csirkére.
- A zacskót elkötjük, majd a csirkét a páccal jól bemasszírozzuk a zacskón keresztül.
- A csirkét a hűtőben pihentetjük (max 12 órán keresztül), amíg készen állunk a sütésre.
- A grillsütőt, grillserpenyőt vagy a grillt a sütőben előmelegítjük.
- A csirkét kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni.
- Közepes hőfokon grillezzük a csirkét, amíg szép barna és kissé csíkos lesz (de ne égjen meg!) és belül megfelelően átsült.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu