Ez a szuperkönnyű málnakrémes csokitorta ideális nyári kerti partikra, délutáni teázásra és születésnapi bulikra. Maga a sütemény tejmentes, így ha tejtermékek gondot okaznak, használjunk növényi alapú tejszínt.
Hozzávalók
- 200 ml napraforgóolaj
- 200 g puha barna cukor
- 4 közepes tojás
- 200 ml tej (növényi alapú)
- 225 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 evőkanál jó minőségű kakaópor
A málnakrémhez:
- 300 g málna frissen vagy fagyasztott, kiolvasztva
- 3 evőkanál puha barna cukor
- 1 tk vanília esszencia
- 300 ml sűrű tejszín
- 2 ek porcukor
Elkészítés
- A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
- Két kerek 20 cm-es csatos tortaformát kiolajozunk és kibélelünk sütőpapírral.
- Egy tálban habosra keverjük az olajat, cukrot, tojást és a tejet.
- A lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát egy másik tálba szitáljuk. Fokozatosan belekeverjük a nedves masszát. Addig keverjük amíg sima, csomómentes tésztát kapunk, de ne keverjük túl sem!
- A masszát egyenletesen elosztjuk a két tortaformában.
- A formákat a sütő közepébe tesszük, és 35-40 percig sütjük, amíg egy beleszúrt tű tisztán jön ki.
- A tortákat a formákban pihentetjük 10 percig, majd egy rácsra kifordítjuk őket, hogy teljesen kihűljenek.
- Amíg sülnek a sütemények, elkészítjük a málnakrémet:
- A málnát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Felforraljuk, és sűrű, lekvárszerű mártássá redukáljuk. Hűlni hagyjuk.
- Ha sima, nem szemcsés krémet szeretnénk, akkor a málnás krémet szitán/szűrőn átnyomjuk.
- Amikor a torták kihűltek, a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a málnás mártást. Lehet márványos is.
- Az egyik torta tetejére kanalazzuk a málnakrém felét, majd lapos késsel elsimítjuk.
- A másik tortát a krémre nyomjuk, majd a tetejét bevonjuk a maradék krémmel. A torta oldalát is be lehet fedni, ha úgy jobban tetszik.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu